Χαλκιάς Κωνσταντίνος, MD

xalkias.jpg

 

Ειδικός Παθολόγος

 

Επιστημονικός Υπεύθυνος και Διευθυντής Παθολογικού Τμήματος Αθηναϊκής Mediclinic

 

Πρόεδρος Επιτροπής Λοιμώξεων και Σύνδεσμος Ποιότητας Ιατρικής Υπηρεσίας Αθηναϊκής 

 

Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση και Ιατρική Ειδικότητα:

 • Φαρμακευτική Σχολή: Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1986 - 1988).
 • Ιατρική Σχολή: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1988 - 1994).
 • Ειδικότητα Παθολογίας: (α) Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) επί 1 έτος ως Στρατεύσιμος Κελευστής Ιατρός (1995 - 1996), (β) Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα», Θεραπευτική Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επί 4,5 έτη (1998 - 2002).

 

Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση και Εξειδίκευση:

 • Εκπαίδευση στη διάγνωση και θεραπεία βαρέως πασχόντων παθολογικών και καρδιολογικών περιστατικών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και Μονάδα Εμφραγμάτων του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» (1999).
 • Εκπαίδευση στη διάγνωση και αντιμετώπιση Σακχαρώδη Διαβήτη και Παθήσεων του Θυρεοειδούςστο Α΄ Ενδοκρινολογικό Τμήμα του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» (2002).
 • Παρακολούθηση 165 Διεθνών και Ελληνικών μετεκπαιδευτικών δράσεων/σεμιναρίων και 290 Διεθνών και Ελληνικών συνεδρίων, με ιδιαίτερη έμφαση σε προγράμματα εξειδίκευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη, το Μεταβολικό Σύνδρομο και την Πρόληψη του Καρδιαγγειακού Κινδύνου (1990 - 2018).
 • Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Χρηματοοικονομική Διαχείριση Μονάδων Υγείας: Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής (2014).

 

Επιστημονικό και διδακτικό έργο:

 • Διδασκαλία των μαθημάτων Αιματολογίας και Γηριατρικής στους φοιτητές της Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Νοσηλευτικής Σχολής (ΜΤΕΝΣ) του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καρπενησίου (1997 - 1998).
 • Μέλος της ερευνητικής ομάδας Πειραματικής Καρδιολογίας και μέλος της ομάδας ιατρών του Ειδικού Ιατρείου Καρδιακής Ανεπάρκειας της Θεραπευτικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α. Ανάπτυξη και διεκπεραίωση σειράς πειραματικών πρωτοκόλλων, με κυριότερες τις μελέτες επίδρασης της χορήγησης μεταβολικού διαλύματος (GIK) κατά την πρόκληση οξείας ισχαιμίας/επαναιμάτωσης της πρόσθιας κατιούσας στεφαν. αρτηρίας σε χοίρους (1998-2007).
 • Παρουσίαση θεμάτων διαγνωστικού και θεραπευτικού ενδιαφέροντος και βιβλιογραφική ενημέρωση στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης των φοιτητών και ειδικευόμενων γιατρών της Θεραπευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1998 - 2002).
 • Μέλος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής οργάνωσης της 1ης και 2ης Αθηναϊκής Ημερίδας, πολυθεματικού συμποσίου της Αθηναϊκής Κλινικής (2004-2005) και ανάπτυξη του θέματος «Υγιεινοδιαιτητική και Φαρμακευτική Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας».
 • Προϊστάμενος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την απόδοση στα Ελληνικά της ειδικά τροποποιημένης έκδοσης της Διεθνούς Στατιστικής Ταξινόμησης Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας (ICD-10 GrM) και για τη δημιουργία μιας νέας Ελληνικής Ταξινόμησης Ιατρικών Πράξεων (2014 - 2017).
 • 5 ξενόγλωσσες Δημοσιεύσεις σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά.
 • Περισσότερες από 25 συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια με ομιλίες και προφορικές ανακοινώσεις.
 • Παροχή προληπτικών ιατρικών συμβουλών για το κοινό, μέσω άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά, ή συνεντεύξεων και ομιλιών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ή συμμετοχής σε ενημερωτικές εκδηλώσεις σε τοπικό επίπεδο.

 

Επαγγελματική Εμπειρία:

 • Συνεργαζόμενος θεράπων και εφημερεύων Ιατρός στο πρόγραμμα εφημεριών Νοσηλείας και Εξωτερικών Ιατρείων του Παθολογικού Τομέα πολλών μεγάλων Ιδιωτικών Κλινικών της Αθήνας (2002 - 2005) και Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής σε 2 Ιδιωτικές Κλινικές της Αθήνας (2003 - σήμερα).
 • Παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης ως ελευθεροεπαγγελματίας Ιατρός, συνεργαζόμενος με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ασφάλισης υγείας και μέλος του δικτύου ιατρών του συστήματος Υγείας Medisystem της Interamerican (2003-σήμερα) και θεραπευτής καιελεγκτής Ιατρός του Πολυϊατρείου του Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΤΥΠΑΤΕ) (2009 - 2014).
 • Ελεγκτής Ιατρός για τον προ- και ενδο-νοσοκομειακό ιατρικό έλεγχο για λογαριασμό ιδιωτικών ασφαλιστικών φορέων σε Ιδιωτική Ιατροφαρμακευτική Ελεγκτική Εταιρεία (2003).
 • Μέλος (2015-2016) και στη συνέχεια Πρόεδρος (2017 - σήμερα) του Εποπτικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου DRG, με αντικείμενο τις συναφείς με το επιστημονικό πεδίο της Ιατρικής αλλά και τις διοικητικές δράσεις για την ανάπτυξη και την εφαρμογή του νέου συστήματος αμοιβών νοσοκομείων βάσει των DRG στην Ελλάδα.

 

Συμμετοχή σε επιστημονικούς συλλόγους/ εταιρείες:

 • Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Μέλος
 • Ελληνική Εταιρεία Παθολογία, Μέλος.
 • Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, Μέλος
 • Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, Μέλος
 • Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Εξωνοσοκομειακής Ιατρικής, Μέλος
 • Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα, Μέλος

Κλείστε online ραντεβού!

Φροντίστε άμεσα την υγεία σας! Κλείστε εύκολα ραντεβού με την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει, χωρίς καθυστερήσεις.

Online Ραντεβού

Τα Νέα μας
neoKardiologiko.png
Νέο Καρδιολογικό – Αρρυθμιολογικό Ιατρείο
Floretina.jpg
Συνέδριο Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς «Floretina», Ρώμη 30 Νοεμβρίου, 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023
3D_Mastografos.png
Νέος 3D ψηφιακός μαστογράφος τομοσύνθεσης

Χρήσιμα Άρθρα

agkonas.jpg

Αρθροσκόπηση Αγκώνα

Κατά την αρθροσκόπηση εισάγουμε μιαμικρή κάμερα (αρθροσκόπιο) στην άρ-θρωση, μέσω μιας μικρής τομής (5 έως7 mm). Η κάμερα είναι συνδεδεμένη μεμια συσκευή καταγραφής (DVD). Χρησι-μοποιώντας το αρθροσκόπιο ελέγχεταιτο εσωτερικό της άρθρωσης…

Περισσότερα
medical-checkup-thumb.jpg

Προληπτικός έλεγχος στην Αθηναϊκή Mediclinic

Στην σημερινή εποχή η σημασία της πρόληψης είναι σπουδαία και ουσιώδης και αποτέλεσμα αυτής είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής και η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης. Πλήθος εργαστηριακών εξετάσεων προσφέρουν την πρώιμη διάγνωση σε ασθένειες οι…

Περισσότερα
thyroid-thumb.jpg

Θυρεοειδίτιδες: Μορφές φλεγμονής του θυρεοειδή αδένα

Mε το όρο θυρεοειδίτιδα αναφερόμαστε σε μία ευρεία ομάδα διαταραχών, που χαρακτηρίζονται από κάποια μορφή φλεγμονής του θυρεοειδή αδένα.

Περισσότερα

Θα μας βρείτε:

Αττική

Πρόσβαση στην Αθηναϊκή Mediclinic

 

Μετρό 
Στάση Μέγαρο Μουσικής
Στάση Αμπελόκηποι

Δείτε αναλυτικά όλες τις μεθόδους πρόσβασης