ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.jpg

 

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚA ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

 

Γεννήθηκα στην Αυστραλία και μεγάλωσα στη Μυτιλήνη όπου τελείωσα το σχολείο.

Σπούδασα Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου πέτυχα μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις.

Ακολούθησε η Υπηρεσία Υπαίθρου στην Πλαγιά της Λέσβου. Παράλληλα με τις υποχρεώσεις μου στις κοινότητες Πλαγιάς και Τρύγωνα, έκανα εφημερίες  στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου και συμμετείχα σε πρόγραμμα τηλεϊατρικής και σε προγράμματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Δήμου Πλωμαρίου.

 Έκανα τη στρατιωτική μου θητεία σε μονάδες εθνοφυλακής στη Λέσβο ως οπλίτης ιατρός.

Στη συνέχεια πλήρη ειδικότητα καρδιολογίας στη Θεραπευτική κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου υπηρέτησα δύο επιπλέον έτη ως επιστημονικός συνεργάτης. Κατά τα χρόνια αυτά απέκτησα μεγάλη εμπειρία ειδικά σε τεχνικές επεμβατικής καρδιολογίας συμμετέχοντας ενεργά σε μεγάλο αριθμό επεμβατικών πράξεων.

Ειδικεύτηκα στην αντιμετώπιση ασθενών με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση μετά από εκπαίδευση στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο Πανεπιστήμιο της Μπολώνια της Ιταλίας.  Ήμουνα υπεύθυνος για το ιατρείο Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ.

Δούλεψα επί σειρά ετών στο Ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια εφαρμόζοντας και μελετώντας κάθε είδος θεραπεία (φαρμακευτική, μεταμόσχευση καρδίας, αντλίες υποβοήθησης της αριστεράς κοιλίας).

 Παράλληλα ασχολήθηκα με την πειραματική καρδιολογία μελετώντας την επίδραση διαφόρων παραγόντων στην έκταση του εμφράγματος του μυοκαρδίου σε πειραματόζωα.

Έλαβα μέρος σε πολλές διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες και διεθνείς συνεργασίες της κλινικής με πλήθος δημοσιεύσεων σε ξένα και ελληνικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε συνέδρια.

Από το 2005 εργάζομαι στην Αθηναϊκή Mediclinic.

Από το 2009 κατέχω τη θέση του διευθυντή του καρδιολογικού τμήματος. Με τους συνεργάτες μου αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια τόσο προγραμματισμένα όσο και έκτακτα περιστατικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρού. Είμαστε υπεύθυνοι για την παρακολούθηση των ασθενών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων με την πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου. Παράλληλα καλύπτουμε σε εικοσιτετράωρη βάση επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά εφαρμόζοντας σύγχρονες επεμβατικές θεραπείες όπου απαιτηθεί.

Κλείστε online ραντεβού!

Φροντίστε άμεσα την υγεία σας! Κλείστε εύκολα ραντεβού με την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει, χωρίς καθυστερήσεις.

Online Ραντεβού

Τα Νέα μας
IMG_0552.JPG
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΑΛΟΕΙΔΟΥΣ-ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ
PHOTO_2_2.jpg
PHOTO_2_2.jpg
Υποστήριξη εξέτασης μαστού από την INTERAMERICAN στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας

Χρήσιμα Άρθρα

agkonas.jpg

Αρθροσκόπηση Αγκώνα

Κατά την αρθροσκόπηση εισάγουμε μιαμικρή κάμερα (αρθροσκόπιο) στην άρ-θρωση, μέσω μιας μικρής τομής (5 έως7 mm). Η κάμερα είναι συνδεδεμένη μεμια συσκευή καταγραφής (DVD). Χρησι-μοποιώντας το αρθροσκόπιο ελέγχεταιτο εσωτερικό της άρθρωσης…

Περισσότερα
medical-checkup-thumb.jpg

Προληπτικός έλεγχος στην Αθηναϊκή Mediclinic

Στην σημερινή εποχή η σημασία της πρόληψης είναι σπουδαία και ουσιώδης και αποτέλεσμα αυτής είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής και η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης. Πλήθος εργαστηριακών εξετάσεων προσφέρουν την πρώιμη διάγνωση σε ασθένειες οι…

Περισσότερα
thyroid-thumb.jpg

Θυρεοειδίτιδες: Μορφές φλεγμονής του θυρεοειδή αδένα

Mε το όρο θυρεοειδίτιδα αναφερόμαστε σε μία ευρεία ομάδα διαταραχών, που χαρακτηρίζονται από κάποια μορφή φλεγμονής του θυρεοειδή αδένα.

Περισσότερα

Θα μας βρείτε:

Αττική

Πρόσβαση στην Αθηναϊκή Mediclinic

 

Μετρό 
Στάση Μέγαρο Μουσικής
Στάση Αμπελόκηποι

Δείτε αναλυτικά όλες τις μεθόδους πρόσβασης