Μαρία  Αβούρη 

ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

 

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • 1986: Απόφοιτος 1ου Λυκείου Ζακύνθου με Άριστα.
  • 1986: Εισαγωγή με Πανελλαδικές στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
  • 1993: Αποφοίτηση με βαθμό πτυχίου Λίαν Καλώς (7,63).
  • 2002: Απόκτηση τίτλου Ιατρικής Ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

 

12/09/1994 – 20/10/1995:

Εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας Υπαίθρου στο Κ.Υ. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για το Π.Ι. ΤΣΕΠΕΛΟΒΟΥ.

            Κατά την υπηρεσία μου στο Π.Ι. συνέβαλα στην λειτουργία του.

Τρεις μέρες την εβδομάδα επισκεπτόμουν τα χωριά ευθύνης του Π.Ι. για την εξυπηρέτηση των κατοίκων τους.

 

ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 

Α). ΩΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης μου στην Ακτινοδιαγνωστική εκπαιδεύτηκα, εξασκήθηκα και απέκτησα σημαντική κλινική εμπειρία σ’ όλο το φάσμα των απεικονιστικών μεθόδων.

 

  23/10/1995 έως και 08/12/1996:

Ειδικότερα έχω εκπαιδευτεί στην Παιδοακτινολογία στο Π.Γ.Ν. Παίδων Αθηνών «Π&Α Κυριακού.  Στη διάρκεια της ειδίκευσής μου στο παραπάνω τμήμα παρακολούθηση, εκπαιδεύτηκα αλλά και εφάρμοσα όλο το φάσμα της παιδοακτινολογίας τόσο στο κλασσικό τμήμα, όσο και στο τμήμα Υπερηχογραφίας έλαβα μέρος στις γενικές εφημερίες, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθώς και στις επιστημονικές δραστηριότητες του τμήματος.

 

 20/12/1996 έως και 21/06/1998:  

Κατά τη διάρκεια εκπαίδευσής μου στην Κλασσική Ακτινολογία στο Π.Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» παρακολούθησα, εκπαιδεύτηκα και εφάρμοσα όλο το φάσμα της κλασσικής ακτινολογίας στο πεπτικό σύστημα, καθώς και στο ουροποιητικό πρόγραμμα διενεργώντας και επιβλέποντας μεγάλο αριθμό ειδικών εξετάσεων (εξετάσεις απλής και διπλής σκιαγραφικής αντίθεσης στομάχου και παχέος εντέρου, εντεροκλύσεις,  χολαγγειογραφίες, ενδοφλέβιες πυελογραφίες, κυστεογραφίες και ανιούσες πυελογραφίες). Εκπαιδεύτηκα επίσης στην ακτινοδιαγνωστική του θώρακος και του μυοσκελετικού συστήματος αξιολογώντας απλές ακτινογραφίες αλλά και ειδικές εξετάσεις (τομογραφίες.).

 Συμμετείχα στις εσωτερικές και γενικές εφημερίες του τμήματος, κατά τη διάρκεια των οποίων διενεργούνται συνήθως περισσότερες από χίλιες ακτινολογικές εξετάσεις, (ως εκπαιδευόμενη και ως εκπαιδεύτρια με σειρά μαθημάτων που έκανα η ίδια, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης του τμήματος).

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου στην Κλασσική Ακτινολογία, εκπαιδεύτηκα στην Ακτινοδιαγνωστική του μαστού με παρακολούθηση σημαντικού αριθμού μαστογραφικών καθώς και επεμβατικών πράξεων (αναρροφήσεις δια λεπτής βελόνης). Επιπλέον εκπαιδεύτηκα στον Αγγειογράφο του τμήματος όπου είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω διαγνωστικές μεθόδους (ψηφιακές αφαιρετικές αγγειογραφίες σώματος, άνω και κάτω άκρων και κεντρικού νευρικού συστήματος), καθώς και να εκπαιδευτώ στην Επεμβατική Ακτινοδιαγνωστική παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στην διενέργεια επεμβατικών πράξεων (αγγειοπλασικής, εμβολισμοί καθώς και τοποθετήσεις stent).

 

  16/10/1998 έως και 15/11/2001:

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στις Νεώτερες Απεικονιστικές Μεθόδους στο ΠΓΝΑ «Γ.

Γεννηματάς», υπό την διεύθυνση του Αναπληρωτή Καθηγητή Κυριάκου Στριγγάρη.

 

  16/10/1998 έως και 18/04/2000:

Στο ΠΓΝΑ «Γ.Γεννηματάς» εκπαιδεύτηκα στον Αξονικό Τομογράφο (άδεια κύησης Λοχείας από 11/01/1999 έως 06/05/1999), όπου παρακολούθησα όλο το φάσμα των διενεργούμενων εξετάσεων στους δύο αξονικούς τομογράφους του συγκεκριμένου τμήματος, συμπεριλαμβανομένων απλών αξονικών τομογραφιών και αξονικών τομογραφιών με τη χρήση ελικοειδούς αξονικού τομογράφου.

Πάρα από τις κλασσικές εφαρμογές της αξονικής τομογραφίας είχα την ευκαιρία να εκπαιδευτώ και να εφαρμόσω ειδεικές τεχνικές (αξονική αγγειογραφία, εικονική βρογχοσκόπηση, εικονική κολονοσκόπηση, εικονική λαρυγγοσκόπηση, πολυεπίπεδη και τρισδιάστατη απεικόνιση στο σπλαχνικό κρανίο και στους οφθαλμικούς κόγχους). Αποτέλεσμα μελετών στις παραπάνω μεθόδους είναι δημοσιευμένα σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά που επισυνάπτω παρακάτω. Επιπλέον είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω και να συμμετέχω σε επεμβατικές πράξεις υπό την καθοδήγηση αξονικού τομογράφου.

 

19/04/2000 έως και 18/04/2001:

Εκπαιδεύτηκα στο τμήμα Υπερηχοτομογραφίας και έγχρωμης Doppler Υπερηχοτομογραφίας.

Εκπαιδεύτηκα και εφάρμοσα όλο το φάσμα των υπερήχων που αφορά τα συμπαγή αλλά και τα κοίλα σπλάγχνα της άνω κοιλίας, καθώς και τα έσω γεννητικά όργανα θηλέος και άρρενος (διακολπικό και διορθρικό u/s).

Εκπαιδεύτηκα και διενέργησα triplex υπερηχογραφήματα αγγείων (άνω και κάτω άκρων, κοιλιακής αορτής και λαγονίων αγγείων, νεφρικών αρτηριών και μεσεντερίων αγγείων, σπληνοπυλαίου άξονα, καρωτίδων), μεταξύ αυτών και διακράνιο έγχρωμο Doppler υπερηχοτομογράφημα σε συνεργασία με τη μονάδα εντατικής θεραπείας και την Νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου.

Επίσης εκπαιδεύτηκα, παρακολούθηση και διενέργησα εξετάσεις οφθαλμικών βολβών, μαλακών μορίων και μυοσκελετικού με υπερήχους, συστήματα στα οποία έγιναν μελέτες τα αποτελέσματα των οποίων έχουν ανακοινωθεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Είχα τέλος της ευκαιρία να παρακολουθήσω και να εκπαιδευτώ σε επεμβατικές ιατρικές πράξεις με τη βοήθεια υπερήχων (βιοψίες επιφανειακών και συμπαγών οργάνων).

 

19/04/2001 έως και 15/11/2001:

Εκπαιδεύτηκα στο τμήμα μαγνητικού συντονισμού Κατά  τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου στο συγκεκριμένο τμήμα εκπαιδεύτηκα, παρακολούθηση και εφάρμοσα όλη την γκάμα των εξετάσεων και ιδιαίτερα πέρα από την κλασσική χρήση του μαγνητικού συντονισμού, εκπαιδεύτηκα και εφάρμοσα ειδικές τεχνικές (μαγνητικές αγγειογραφίες, μαγνητική ουρογραφία, μαγνητική χολαγγειογραφία, μαγνητική μυελογραφία, μαγνητική μελέτη καρδιάς και μαγνητική μαστογραφία).

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μου, στο χρονικό διάστημα που εργάστηκα στον αξονικό τομογράφο διενεργήθηκαν περισσότερες από 4.000 αξονικές τομογραφίες, στο αντίστοιχο διάστημα της εργασίας μου στον μαγνητικό τομογράφο διενεργήθηκαν περισσότερες από 1.750 μαγνητικές τομογραφίες.

Στο ίδιο διάστημα λάμβανα μέρος τόσο στην γενική, όσο και στην εσωτερική εφημερία του τμήματος.

Ειδικότερα στις γενικές εφημερίες διενεργούνται περισσότερες από 70 εξετάσεις αξονικών τομογραφιών και πάνω από 80 υπερηχοτομογραφήματα.

Στο ΠΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» παρακολούθηση τα εκπαιδευτικά μαθήματα του ακτινολογικού τμήματος καθώς επίσης και τις τακτικές διατμηματικές συναντήσεις μεταξύ των κλινικών του νοσοκομείου και των ιατρών του ακτινολογικού που αφορούσαν την λύση διαγνωστικών προβλημάτων και την ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων.

 

Β). ΩΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

 

01/08/2002 έως και 15/06/2003:

Αφού απέκτησα της άδεια χρησιμοποίησης τίτλου της Ειδικότητας της ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ, εργάστηκα στο τμήμα Υπερηχοτομογράφου του διαγνωστικού κέντρου «Ιατρόπολις» υπό την διεύθυνση του Αναπληρωτή Καθηγητή Άρη Αντωνίου.

Κατά το διάστημα της εκεί εργασίας πραγματοποιούσα εξετάσεις σ’ όλο το φάσμα της Υπερηχοτομογραφίας που αφορά τα συμπαγή και τα κοίλα όργανα της άνω και κάτω κοιλίας, τα επιφανειακά όργανα (τράχηλος, μαστοί, οφθαλμικοί κόγχοι), το μυοσκελετικό σύστημα, καθώς και τα έσω γεννητικά όργανα θηλέως και άρρενος (διακολπικό και διορθικό u/s).

Διενεργούσα triplex υπερηχοτομογραφήματα αγγείων (άνω και κάτω άκρων, κοιλιακής αορτής και λαγονίων αγγείων, νεφρικών αρτηριών και μεσεντερίων αγγείων, σπληνοπυλαίου άξονα και καρωτίδων).

Καθημερινά πραγματοποιούνται κατά το διάστημα της εργασίας μου εκεί τουλάχιστον 50 υπερηχοτομογραφήματα και 20 triplex αγγείων.

 

17/06/2003 έως και σήμερα:

Εργάζομαι ως Επιστημονικά Υπεύθυνη του τμήματος υπερήχων και triplex αγγείων, αξονικού τομογράφου καθώς και του κλασσικού τμήματος ακτινολογίας και Μαστογράφου της Αθηναϊκής κλινικής, σε έμμισθη θέση.

Το νοσοκομείο διαθέτει (90) κλίνες, χειρουργική, ουρολογική, παθολογική, οφθαλμολογική, ορθοπεδική, καρδιολογική κλινική, και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας , καθώς και εξωτερικά ιατρεία.

Στο νοσοκομείο συνεργάζομαι στενά με τους ιατρούς όλων των τμημάτων και των ειδικοτήτων με αποτέλεσμα την καλύτερη διαγνωστική προσέγγιση των πραγματοποιούμενων εξετάσεων καθώς και την βελτιστοποίηση της κλινικής μου εμπειρίας.

Κατά την εργασία μου πραγματοποιώ εξετάσεις σ’ όλο το φάσμα της Υπερηχοτομογραφίας που αφορά τα συμπαγή και τα κοίλα όργανα της άνω και κάτω κοιλίας, τα επιφανειακά όργανα (τράχηλος, μαστοί, οφθαλμικοί κόγχοι), το μυοσκελετικό σύστημα, καθώς και τα έσω γεννητικά όργανα θηλέως και άρρενος (διακολπικό και διορθικό u/s).

Διενεργώ triplex υπερηχοτομογραφήματα αγγείων (άνω και κάτω άκρων, κοιλιακής αορτής και λαγονίων αγγείων, νεφρικών αρτηριών και μεσεντερίων αγγείων, σπληνοπυλαίου άξονα και καρωτίδων).

Επίσης πραγματοποιώ FNA δια λεπτής βελόνης τραχήλου και μαστού, καθώς και βιοψίες επιφανειακών και συμπαγών οργάνων υπό u/s καθοδήγηση.

Διαγιγνώσκω απλές ακτινογραφίες, εκτελώ και διαγιγνώσκω ειδικές ακτινολογικές εξετάσεις.

Καθημερινά εκτελούνται τουλάχιστον 30 υπερηχοτομογραφήματα, περισσότερα από 10 triplex αγγείων και περισσότερες από 60 ακτινολογικές εξετάσεις.

Συμμετέχω στις εφημερίες της κλινικής για τα εξωτερικά ιατρεία, αλλά και για του νοσηλευόμενους ασθενείς.

Ταυτόχρονα, έχω εργαστεί και σε απογευματινό ωράριο, ως συνεργάτης, στην Κεντρική Κλινική Αθηνών από 01/05/2003 έως και 31/12/2005, από 01/05/2008 έως και 01/10/2008 και από 01/09/2009 έως και το 2013, στο τμήμα Αξονικού και Μαγνητικού τομογράφου.

      Το νοσοκομείο διαθέτει 100 κλίνες και όλες τις ειδικότητες ιατρών, καθώς και μονάδα εντατικής θεραπείας.

   Το τμήμα Ακτινοδιαγνωστικής διαθέτει πολυτομικό αξονικό τομογράφο.

Καθημερινά πραγματοποιούνται κατά το διάστημα της εργασίας μου εκεί περισσότερες από 35 αξονικές τομογραφίες και τουλάχιστον 15 μαγνητικές τομογραφίες.

 Στο νοσοκομείο συνεργάζομαι στενά με τους ιατρούς όλων των τμημάτων και των ειδικοτήτων με αποτέλεσμα την καλύτερη διαγνωστική προσέγγιση των πραγματοποιούμενων εξετάσεων καθώς και την βελτιστοποίηση της κλινικής μου εμπειρίας.

Γενικότερα στο τμήμα πραγματοποιώ γνωματεύσεις σ’ όλο το πεδίο εφαρμογής της αξονικής τομογραφίας καθώς και του μαγνητικού συντονισμού τόσο σε κλασσικές εξετάσεις όσο και στις πιο ειδικές εφαρμογές (αξονικές αγγειογραφίες, πολυεπίπεδες και τρισδιάστατες απεικονίσεις με αξονικό τομογράφο, μαγνητικές αγγειογραφίες, μαγνητικές χολαγγειογραφίες, μαγνητική τομογραφία καρδίας, μαγνητική ουρογραφία, μαγνητική μαστογραφία).

Στο νοσοκομείο εφημερεύω για τα εξωτερικά ιατρεία και για τους εσωτερικούς ασθενείς.

Τέλος, εργάστηκα από 17/08/2006 έως και 19/11/2006 στο Ακτινολογικό Τμήμα του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Φιλαδέλφειας.

 

08/02/2018 έως σήμερα

Επιστημονικά Υπεύθυνη στο Medifirst Αμαρουσίου στο Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, σε όλο το φάσμα των διενεργούμενων εξετάσεων (Μαγνητικός Τομογράφος, Κλασσικό Ακτινολογικό τμήμα, FNA και βιοψίες συμπαγών οργάνων υπό u/s καθοδήγηση).

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

 

Α). ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΗ

 

1. 23/10/1995 – 08/12/1996:

Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος Ακτινολογικού Τμήματος Π.Γ.Ν.Α. «Π&Α Κυριακού».

 

2.  03/1996:

Παρακολούθηση εργασιών του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ακτινολογίας, Αθήνα.

 

3. 10/1996 – 11/2001:

Παρακολούθηση έξι ετησίων σειρών μετεκπαιδευτικών μαθημάτων του εργαστηρίου Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ).

 

4. 19/12/1996 – 15/10/1998:

Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος Ανατολικού Κτιρίου Π.Γ.Ν. Αθηνών «Γ.Γεννηματάς». Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος Τμήματος Μαστογράφου Π.Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος Τμήματος Ψηφιακού Αγγειογράφου Π.Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

 

5. 06/1997:

Παρακολούθηση 1ου Εντατικού Σεμιναρίου Ακτινολογίας, Αθήνα.

 

6. 10/1997:

Παρακολούθηση 7ου Διαπανεπιστημιακού Συνεδρίου Ακτινολογίας, Ηράκλειο Κρήτης.

 

7. 16/10/1998 – 15/11/2001:

Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος Τμήματος Αξονικού Τομογράφου, Υπερηχοτομογράφου και Μαγνητικού Τομογράφου Π.Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

 

8. 1999/2000:

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών μαθημάτων της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας του Α’ Συγκροτήματος Νοσοκομείων με ανάπτυξη θεμάτων «Κεφαλή – Τράχηλος – Νευροακτινολογία Επείγουσα Ακτινολογία» με επείγουσα υποχρεωτική παρακολούθηση 60 ωρών.

 

9. 09/1998:

Παρακολούθηση του ESDIR European Seminars on Diagnostic and Interventional Radiology: Liver – Current Concepts in Imaging and Intervention, Αθήνα.

 

10. 09/1998:

Παρακολούθηση εργασιών του First International Conference on Functional Brain Imaging in Neurology and Psychiatry, Αθήνα.

 

11. 09/1998:

Παρακολούθηση εργασιών του 11ου Πανελληνίου Ακτινολογικού Συνεδρίου, Θεσσαλονίκη.

 

12. 11/1998:

Παρακολούθηση εργασιών του 8ου Διαπανεπιστημιακού Συνεδρίου Ακτινολογίας, Πάτρα.

 

13. 05/1999:

Παρακολούθηση εργασιών 25ου Ετήσιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου, Αθήνα.

 

14. 09/1999 – 09/2001:

Παρακολούθηση δύο ετήσιων σειρών εκπαιδευτικού προγράμματος κατά την άσκηση Ειδικευομένων στην Ακτινολογία και Μετεκπαιδευτικού προγράμματος του Εργαστηρίου Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ).

 

15. 09/1999:

Παρακολούθηση εργασιών του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρίας Κεφαλαλγίας, Αθήνα.

 

16. 10/1999:

Παρακολούθηση Σεμιναρίου Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρίας με θέμα: Οξεία κοιλία, Αθήνα.

 

17. 05/2000:

Παρακολούθηση εργασιών 26ου Ετησίου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου, Αθήνα.

 

18.10/2000:

Παρακολούθηση εργασιών του 12ου Παννεληνίου Ακτινολογικού Συνεδρίου, Αθήνα.

 

19. 10/2004:

Παρακολούθηση εργασιών του 14ου Πανελληνίου Ακτινολογικού Συνεδρίου, Αθήνα.

 

Β.) ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ

 

  1. 22/08/2000 και 05/09/2000

Εισηγήτρια – ομιλήτρια στο Πρόγραμμα Χειρουργικής Νοσηλευτικής Ειδικότητας, Π.Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», «Αρχές αξονικού τομογράφου και αρχές υπερηχοτομογραφίας», Διάρκεια: 6 ώρες.

 

  1. 21/08/2001

Ομιλήτρια – Εισηγήτρια στο πρόγραμμα Χειρουργικής Νοσηλευτικής Ειδικότητας, Π.Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», «Ενδιαφέροντα περιστατικά MRI – Συζήτηση: Διάρκεια: 3 ώρες.

 

ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (C.M.E. credits)

  • 1997: 15.5 C.M.E. credits   1ο Εντατικό σεμινάριο Ακτινολογίας.
  • 1998: 15 C.M.E. credits      Academy of Medicine of New Jersey and Med Connect.
  • 1998: 15.5 C.M.E. credits   2ο Εντατικό σεμινάριο Ακτινολογίας.
  • 1998: 1   C.M.E. credits      RSNA, Malfunction of Hickman Catheters.
  • 1998: 1 C.M.E. credits        RSNA MR Imaging of Stroke.
  • 2006: 5 C.M.E. credits        MRI Απεικόνιση Μυελού – Οστών.
  • 2006: 15 C.M.E. credits      2ο Συμπόσιο «Η απεικόνιση του μαστού».
  • 2018: 16 C.M.E. credits      2nd ESUR Course of the Scrotal and Penile Imaging Working Group on Multimodality Imaging Approach to Scrotal and Penile Pathologies.
  • 2018: 20 C.M.E. credits      11th IDKD Intensive Course in Greece: Musculoskeletal Diseases
  • 2019: 8 C.M.E. credits      Ημερίδα Μαγνητικής Τομογραφίας (MRM) & Μαστογραφίας με Σκιαγραφικό (CEDM).
  • 2019: 20 C.M.E. credits      12th IDKD Intensive Course in Greece: Diseases of the Abdomen and Pelvis
  • 2019:  14 C.M.E. credits      9th ESUR Prostate MRI Teaching course
  • 2019: 16 C.M.E. credits      Hands On… στην προεγχειρητική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.
  • 2020: 29 C.M.E. credits    EMRI ERASMUS COURSE Musculoskeletal MRI Joints

 

Σύνολο: 191 C.M.E. credit Hours    

  

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

  1. 10o Πανελλήνιο Συνέδριο Ακτινολογίας, Αθήνα, 27 – 30 Μαρτίου 1996.
  2. Προσυνεδριακό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος, 27 Μαρτίου 1997.
  3. 1ο Εντατικό Σεμινάριο Ακτινολογίας, 25 – 28 Ιουνίου 1997.
  4. 7ο Διαπανεπιστημιακό  Συνέδριο Ακτινολογίας 24 – 26 Οκτωβρίου 1997.
  5. 2ο Εντατικό Σεμινάριο Ακτινολογίας, 29 – 30 Μαΐου 1998.
  6. ESDIR, Liver Current Concepts in Imaging and Intervention, Athens 10 – 12 September 1998.
  7. First International Conference on Functional Brain Imaging in Neurology and Psychiatry, September 12 – 15, 1998.
  8. 11o Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη 23 – 27 Σεπτεμβρίου 1998.
  9. 8ο Διαπανεπιστημιακό Συνέδριο Ακτινολογίας 13 – 15 Νοεμβρίου 1998.
  10. ESGAR, 10th Annual Meeting and Postgraduate Course. June, 2th – 6th,1999, Tubingen, Germany.
  11. Σεμινάριο Οξείας Κοιλίας, Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, 23 Οκτωβρίου 1999.
  12. ΧΠ Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο, 18 – 22 Οκτωβρίου 2000.
  13. Μαθήματα υπερηχογραφίας 24/04/2004 «Η Υπερηχογραφία στο Μυοσκελετικό σύστημα».
  14. XIV Πανελλήνιο ακτινολογικό συνέδριο 29/09 – 02/10/2004.
  15. 7η Διεθνής Ημερίδα & Μετεκπαιδευτικό Μάθημα «Εξελίξεις στην Ορμονική Θεραπεία του Πρώιμου Καρκίνου του Μαστού: Ο ρόλος των Αναστολέων της Αρωματάσης. 02/10/2004.
  16. 20ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο 31/03 – 02/04/2005.
  17. 2η Διανοσοκομειακή Ημερίδα ΝΙΜΤΣ – Γ.Ν.Ν. ΧΙΟΥ « ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ»  30 Σεμπεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2005.
  18. 18. ECR Vienna, Mar. 05/2006.
  19. 19. 2ο Συμπόσιο «Η Απεικόνιση του Μαστού», 29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2006.
  20. 20. 1ο Σεμινάριο Απεικόνισης ΙΚΑ «MRI: Απεικόνιση Μυελού Οστών, Γόνατος –  Χόνδρων», 11 Νοεμβρίου 2006.
  21. 21. 1st European Multithematic Diagnostic Imaging Course, May 2009.
  22. 22. 2nd ESUR teaching course on Multimodality Imaging Approach to Scrotal and Penile Pathologies 4 – 6 October 2018.
  23. 23. ESOR GALEN Advanced Course Oncologic Imaging of the Abdomen, September 2018
  24. 24. 11th IDKD Intensive Course in Greece: Musculoskeletal Diseases Athens, Greece (September 2018).
  25. 25. Παθήσεις αγκώνα: Κλινική και Απεικονιστική Προσέγγιση, Νοέμβριος 2019.
  26. 26. Erasmus Head – Neck Course on Magnetic Resonance Imaging, February 2019, Lisbon, Portugal.
  27. 27. Hands On…στην προεγχειρητική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, Νοέμβριος 2019.
  28. 28. EMRI ERASMUS COURSE Musculoskeletal MRI Joints February 2020, Essen, Germany.
  29. 29. 9th esur PROSTATE MRI – teaching course Rome, 24th – 25th May 2019.
  30. 30. ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (MRM) & ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΚΟ (CEDM), Χωρέμειο Αμφιθέατρο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία 26 Ιανουαρίου 2019.
  31. 31. 12th IDKD Intensive Course in Greece: Diseases of the Abdomen and Pelvis Athens, Greece (September 27 – 29, 2019).
  32. 32. 9th ESUR Prostate MRI Teaching course Rome, Italy 24/05/2019 – 25/05/2019.
  33.  

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

  • 2007: 10Ο Ετήσιο συνέδριο ακτινολόγων νοτιοδυτικής Ελλάδας, Λουτράκι.                                                                                                                                                                        Ι. Κατσαρού., Κάπρας η., Λούντλη Κ., Αβούρη Μ., Κολοφώνος Δ. «Η επίδραση της ουραιμίας στην υπερηχογραφική μορφολογία του  θυρεοειδούς (ΥΜΘ).
  • 2007: 17ο Διαπανεπιστημιακό Συνέδριο Ακτινολογίας. Μιχαηλίδης Α., Στρουμπάκης Ν., Σεττάκης Γ., Καστανιά Μ.,                                                                                 Παπαχριστοδούλου Α., Παναγή Γ., Αβούρη Μ., Χαλκιάς Σ. «Διαφοροδιάγνωση άλγους γαστροκνημίας με υπερηχοτομογράφημα υψηλής ευκρίνειας».
  • 2007: 33ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Αθηνών.                                                                                                                                                                                                                 Α. Μιχαηλίδης., Α.Φωτεινός., Ν. Στρουμπάκης., Μ. Αβούρη., Α.  Παπαχριστοδούλου., Χ. Καλαμαρά., Ε. Μιχαηλίδου., Σ. Χαλκιάς.                                                                       «Η συμβολή του υπερηχοτομογραφήματος υψηλής ευκρίνειας στην απεικόνιση και μελέτη της κύστης Baker.
  • 2007: 33ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Αθηνών.                                                                                                                                                                                                          Α. Μιχαηλίδης., Α.Φωτεινός., Ν. Στρουμπάκης., Μ. Αβούρη., Χ.  Καλαμαρά., Ε. Μιχαηλίδου., Σ. Χαλκιάς.                                                                                                     «Άλγος στον Αχίλλειο τένοντα. Υπερηχοτομογραφική διερεύνηση με γραμμικό πομποδέκτη υψηλής ευκρίνειας IZMH2.
  • 2007: 33ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Αθηνών.                                                                                                                                                                                                           Α. Μιχαηλίδης., Α.Φωτεινός., Ν. Στρουμπάκης., Α. Παπαχριστοδούλου., Χ. Καλαμαρά., Μ. Αβούρη., Σ. Χαλκιάς.                                                                                    «Διαφοροδιάγνωση άλγους γαστροκνημίας με υπερηχογράφημα υψηλής ευκρίνειας».
  • 2007: 33ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Αθηνών.                                                                                                                                                                                                           Α. Μιχαηλίδης., Α.Φωτεινός., Ν. Στρουμπάκης., Α. Παπαχριστοδούλου., Χ. Καλαμαρά., Μ. Αβούρη., Σ. Χαλκιάς.                                                                                   «Υπερηχογραφική μελέτη με πομποδέκτη υψηλής ευκρίνειας κεφαλής  12MH2 κυστικόμορφων σχηματισμών στο υποδόριο και τα υποκείμενα μαλακά μόρια.
  • 2002: 1ο Κύπρο – Ελλαδικό συνέδριο Ακτινολογίας.                                                                                                                                                                                                         Α. Μιχαηλίδης., Αντύπα Σ., Τσουρούλα Μ., Τσικκίνη Α., Κυριακοπούλου Ν., Χρήστου Α., Αβούρη Μ., Ζώης Γ.                                                                                              «Λειτουργική μελέτη δια των υπερήχων του έξω πλαγίου συνδέσμου και των περονιαίων τενόντων της ποδοκνημικής άρθρωσης».
  • 2002: «12ο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο», Αθήνα.                                                                                                                                                                         «Υπερηχογραφική διερεύνηση μάζας στην περιοχή του καρωτιδικού  τριγώνου». «Κέντρο Νεώτερων Ακτινοδιαγνωστικών Απεικονίσεων Π.Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς»     Τσουρούλας Μ., Αντύπα Ε., Χατζηλύρα Π., Τσικκίνη Α., Αβούρη Μ., Κοϊτσάκου Μ., Λάγιος Κ., Στριγγάρης Κ.
  • 2002: «Διάγνωση, σταδιοποίηση, προεγχειρητική αξιολόγηση καρκίνου παγκρέατος με Spiral – CT.                                                                                                        Χρειαζόμαστε περισσότερες από μία φάσεις  μετά την έγχυση σκιαγραφικού;» «Κέντρο Νεώτερων Ακτινοδιαγνωστικών Απεικονίσεων Π.Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς».                        «12Ο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο», Αθήνα. Βαρδάκη Ε., Κάπρος Η., Μανιάτης Β., Αβούρη Μ., Παπαδόπουλος Α.,       Καββαδίας Σ., Στριγγάρης Κ., Ζωής Γ.
  • 2002: «NHL: Μία σπάνια εντόπιση στο μαστό» «Κέντρο Νεώτερων  Ακτινοδιαγνωστικών Απεικονίσεων Π.Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς»                                                                     «12ο  Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο», Αθήνα. Γεωργούντζος Β, Χατζοπούλου Μ, Λύρα Σ, Ταχταράς Α, Αβούρη Μ., Καμαριώτου Ε., Τριτάκης Γ, Ζώης Γ., Τσουρούλας Μ.
  •  2002: «Έγχρωμη Doppler υπερηχοτομογραφία των συμπαγών βλαβών στο μαστό με χρήση ενδοφλεβίου σκιαγραφικού (Πρόδρομη ανακοίνωση)»                                           «Κέντρο Νεώτερων Ακτινοδιαγνωστικών Απεικονίσεων Π.Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς» «12ο Πανελλήνιο Ακτινολογικό συνέδριο»,                                                       Αθήνα. Χατζηλύρα Π., Λύρα Στ., Καλαμαρά Χρ., Αβούρη Μ., Τσικκίνη Α.,   Γεωργούντζος Β., Τσικκίνης Α., Ζώης Γ., Τσουρούλας Μ.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

  • 2004: 14ο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο Παπαχριστοδούλου                                                                                                                                                                               Α., Μιχαηλίδης Α., Παναγή Γ., Πανσεληνά Μ., Καλαμαρά Χ., Μ. Αβούρη, Χαλκιάς Σ.                                                                                                                                               «Η αξία της υπερηχοτομογραφίας στην απεικόνιση του φυσιολογικού σκαφομηνοειδούς συνδέσμου και σκαφομηνοειδούς άρθρωσης».   

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

  • ECR 2000: V. Maniatis, A.Papadopoulos, M. Avouri, C. Samara, S. Kavadias Strigaris                                                                                                                                                 “ Does the addition of hepatic arterial phase on contrast enhanced helical CT  improve the detection of liver metastases in patients with melanoma? (Work in progress).
  • ICOO 2001: Hodjilira T., Georgopoulou C, Fotinos A., Antipa E.S., Tsikkini A., M. Avouri., Adamopoulos S., Fragkia K., Tsouroulas M.,                                                              “Evaluation of malignant Ureal melanomas by color Doppler Ultrasonography (a work in progress).
  • ESSR 2001: Andipa E., Michailides A., Lymperopoulos K., Tsikkini A., Vardaki E., Kalamara C., Avouri M., Tsouroulas M.                                                                                     «¨Evaluation of the grading of the Carpal Tunnel Syndrome».
  • ΒΑΝΤΑΟ 2007: I.Katsakou., I. Kapros., M. Avouri, K. Lountzi., Ov.  Drakoulogkona. «Incidence of Cholelithiasis in Unemic patients under hemodialysis».

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

  • A.Papadopoulos., A. Fotinos., V. Maniatis., S. Kavvadias., A. Michaelides., M. Avouri., C. Kalamara., K. Stringaris                                                                                          «Αssessment of intraocular foreign bodies by helical – CT multiplanar imaging». European Radiology 2001, 11(8): 1502 – 1505.                                                                             Η ανωτέρω δημοσίευση έχει 7 (επτά) βιβλιογραφικές παραπομπές σε διεθνή περιοδικά (citations), οι οποίες έχουν προσκομισθεί στο φάκελο μου.

 

 

ΣΥΝΟΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

  • Ανακοινώσεις σε Ελληνικά Συνέδρια: 12
  • Ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια: 4
  • Δημοσιεύσεις σε Διεθνή περιοδικά: 1
  • Βιβλιογραφικές παραπομπές (citations): 7.

 

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

  1. Μέλος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας από το 1995
  2. Μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών από το έτος 2000
  3. Μέλος European Congress of Radiology (ECR) από το έτος 1999
  4. Μέλος European Society of Gastrointestinal and Abdminal Radiology (ESGAR) από το έτος 2000.

 

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

  • First Certificate in English (University of Cambridge)

 

ΓΝΩΣΗ Η/Υ

  1. MS – Windows
  2. MS – Office (Word, Excel, Power Point, Access)
  3. Διαδίκτυο: Internet Explorer, MS Front Page
  4. Επεξεργασία εικόνας (Adobe Photoshop, Corel Draw – Photo Paint)

 

 

Κλείστε online ραντεβού!

Φροντίστε άμεσα την υγεία σας! Κλείστε εύκολα ραντεβού με την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει, χωρίς καθυστερήσεις.

Online Ραντεβού

Τα Νέα μας
PHOTO_2_2.jpg
PHOTO_2_2.jpg
Υποστήριξη εξέτασης μαστού από την INTERAMERICAN στις ιδιόκτητες υποδομές υγείας
2_Photo.jpg
Οφθαλμολογική προσφορά της INTERAMERICAN με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης

Χρήσιμα Άρθρα

MG_5530A.JPG

Λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή για τον καρκίνο του προστάτη στην Αθηναϊκή Mediclinic

O καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός μη-δερματικός καρκίνος στον άνδρα. Στις περιπτώσεις που η διάγνωση τεθεί στα αρχικά στάδια, η θεραπεία του καρκίνου του προστάτη είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Υπάρχουν πολλές θεραπευτικές λύσεις…

Περισσότερα
endoflevia-thumb.jpg

Κέντρο εγχύσεων ενδοφλέβιων θεραπειών

Ζούμε σε μία εποχή ραγδαίων εξελίξεων στο χώρο της Ιατρικής. Μία από αυτές στο χώρο της Παθολογίας αποτελούν και οι πρωτοποριακές βιολογικές και άλλου είδους ενδοφλέβιες θεραπείες για μια τεράστια ποικιλία ρευματολογικών (ρευματοειδής…

Περισσότερα
pain-thumb.jpg

O οξύς μετεγχειρητικός πόνος και η αντιμετώπισή του

Αν και η έννοια του πόνου είναι γνωστή σε όλους μας εντούτοις τι σημαίνει ακριβώς είναι δύσκολο να καθοριστεί και αυτό γιατί ο πόνος αποτελεί ουσιαστικά μια προσωπική εμπειρία και όχι ένα «ερέθισμα-απάντηση» σύμπλεγμα.

Περισσότερα

Θα μας βρείτε:

Αττική

Πρόσβαση στην Αθηναϊκή Mediclinic

 

Μετρό 
Στάση Μέγαρο Μουσικής
Στάση Αμπελόκηποι

Δείτε αναλυτικά όλες τις μεθόδους πρόσβασης