ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.jpg

 

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚA ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

 

Γεννήθηκα στην Αυστραλία και μεγάλωσα στη Μυτιλήνη όπου τελείωσα το σχολείο.

Σπούδασα Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου πέτυχα μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις.

Ακολούθησε η Υπηρεσία Υπαίθρου στην Πλαγιά της Λέσβου. Παράλληλα με τις υποχρεώσεις μου στις κοινότητες Πλαγιάς και Τρύγωνα, έκανα εφημερίες  στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου και συμμετείχα σε πρόγραμμα τηλεϊατρικής και σε προγράμματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Δήμου Πλωμαρίου.

 Έκανα τη στρατιωτική μου θητεία σε μονάδες εθνοφυλακής στη Λέσβο ως οπλίτης ιατρός.

Στη συνέχεια πλήρη ειδικότητα καρδιολογίας στη Θεραπευτική κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου υπηρέτησα δύο επιπλέον έτη ως επιστημονικός συνεργάτης. Κατά τα χρόνια αυτά απέκτησα μεγάλη εμπειρία ειδικά σε τεχνικές επεμβατικής καρδιολογίας συμμετέχοντας ενεργά σε μεγάλο αριθμό επεμβατικών πράξεων.

Ειδικεύτηκα στην αντιμετώπιση ασθενών με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση μετά από εκπαίδευση στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο Πανεπιστήμιο της Μπολώνια της Ιταλίας.  Ήμουνα υπεύθυνος για το ιατρείο Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ.

Δούλεψα επί σειρά ετών στο Ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια εφαρμόζοντας και μελετώντας κάθε είδος θεραπεία (φαρμακευτική, μεταμόσχευση καρδίας, αντλίες υποβοήθησης της αριστεράς κοιλίας).

 Παράλληλα ασχολήθηκα με την πειραματική καρδιολογία μελετώντας την επίδραση διαφόρων παραγόντων στην έκταση του εμφράγματος του μυοκαρδίου σε πειραματόζωα.

Έλαβα μέρος σε πολλές διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες και διεθνείς συνεργασίες της κλινικής με πλήθος δημοσιεύσεων σε ξένα και ελληνικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε συνέδρια.

Από το 2005 εργάζομαι στην Αθηναϊκή Mediclinic.

Από το 2009 κατέχω τη θέση του διευθυντή του καρδιολογικού τμήματος. Με τους συνεργάτες μου αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια τόσο προγραμματισμένα όσο και έκτακτα περιστατικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρού. Είμαστε υπεύθυνοι για την παρακολούθηση των ασθενών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων με την πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου. Παράλληλα καλύπτουμε σε εικοσιτετράωρη βάση επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά εφαρμόζοντας σύγχρονες επεμβατικές θεραπείες όπου απαιτηθεί.

Κλείστε online ραντεβού!

Φροντίστε άμεσα την υγεία σας! Κλείστε εύκολα ραντεβού με την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει, χωρίς καθυστερήσεις.

Online Ραντεβού

Τα Νέα μας
neoKardiologiko.png
Νέο Καρδιολογικό – Αρρυθμιολογικό Ιατρείο
Floretina.jpg
Συνέδριο Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς «Floretina», Ρώμη 30 Νοεμβρίου, 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023
3D_Mastografos.png
Νέος 3D ψηφιακός μαστογράφος τομοσύνθεσης

Χρήσιμα Άρθρα

MG_5530A.JPG

Λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή για τον καρκίνο του προστάτη στην Αθηναϊκή Mediclinic

O καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός μη-δερματικός καρκίνος στον άνδρα. Στις περιπτώσεις που η διάγνωση τεθεί στα αρχικά στάδια, η θεραπεία του καρκίνου του προστάτη είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Υπάρχουν πολλές θεραπευτικές λύσεις…

Περισσότερα
endoflevia-thumb.jpg

Κέντρο εγχύσεων ενδοφλέβιων θεραπειών

Ζούμε σε μία εποχή ραγδαίων εξελίξεων στο χώρο της Ιατρικής. Μία από αυτές στο χώρο της Παθολογίας αποτελούν και οι πρωτοποριακές βιολογικές και άλλου είδους ενδοφλέβιες θεραπείες για μια τεράστια ποικιλία ρευματολογικών (ρευματοειδής…

Περισσότερα
pain-thumb.jpg

O οξύς μετεγχειρητικός πόνος και η αντιμετώπισή του

Αν και η έννοια του πόνου είναι γνωστή σε όλους μας εντούτοις τι σημαίνει ακριβώς είναι δύσκολο να καθοριστεί και αυτό γιατί ο πόνος αποτελεί ουσιαστικά μια προσωπική εμπειρία και όχι ένα «ερέθισμα-απάντηση» σύμπλεγμα.

Περισσότερα

Θα μας βρείτε:

Αττική

Πρόσβαση στην Αθηναϊκή Mediclinic

 

Μετρό 
Στάση Μέγαρο Μουσικής
Στάση Αμπελόκηποι

Δείτε αναλυτικά όλες τις μεθόδους πρόσβασης