Παθολογικό

 

Επιστημονικά Υπεύθυνος Ιατρός: Κωνσταντίνος Χαλκιάς

Παθολογικός Τομέας

Ο Παθολογικός Τομέας της Αθηναϊκής με τη συνεργασία όλων των ειδικοτήτων, καλύπτει όλο το φάσμα της Εσωτερικής Παθολογίας με έμφαση στις λοιμώξεις (κοινότητας, ενδονοσοκομειακές, χειρουργικές, διαβητικό πόδι), το σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, τις νόσους του γαστρεντερικού, ουροποιητικού και αναπνευστικού συστήματος, τα αιματολογικά νοσήματα, την καρδιακή ανεπάρκεια, τα αυτοάνοσα νοσήματα (αγγειίτιδες, ρευματικά κ.α.), τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια κ.α. Επίσης, εστιάζει στην πρόληψη του καρδιαγγειακού κινδύνου και στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Πραγματοποιούνται οι συνήθεις στην κλινική πράξη διαγνωστικές και παρεμβατικές εξετάσεις (παρακέντηση πλευριτικού/ασκιτικού/εγκεφαλονωτιαίου υγρού, καλλιέργειες βιολογικών υγρών κτλ.).Επίσης, παρέχει προληπτικές οδηγίες για διαβητικούς, υπερτασικούς, παχύσαρκους και ενημέρωση για τη σημασία της θρομβοφιλίας.

Στόχος μας η άμεση διάγνωση η αποτελεσματική θεραπεία με τον ελάχιστο χρόνο νοσηλείας.

Ωράριο Λειτουργίας Εξωτερικού Ιατρείου:

Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 - 16:00

 

Evidence based medicine…Ιατρική βασισμένη στην τεκμηρίωση

Είναι φανερό πως η Ιατρική Επιστήμη μεταλλάσσεται ραγδαία, νέες τεχνολογίες, νέα στοχευμένα φάρμακα, αποκρυπτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος και πολλά άλλα. To 1992 σε ένα Πανεπιστήμιο του Καναδά, μία ομάδα με επικεφαλής τον Gordon Guyatt, επινόησε έναν όρο που έμελε να φέρει τεράστια ανατροπή στον τρόπο άσκησης της Ιατρικής. Με τον όρο Τεκμηριωμένη Ιατρική-Evidence based Medicine, εννοούμε την ιατρική που βασίζεται στο συγκερασμό των καλύτερων ερευνητικών στοιχείων, στην κλινική αρτιότητα του Ιατρού και στις προσωπικές αξίες και επιθυμίες του κάθε ασθενή. Οι αυθεντίες καταρρίπτονται αφού η εκθετική αύξηση της ιατρικής πληροφορίας σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες καθιστούν παρωχημένη την παραδοσιακή προσέγγιση του Ιατρού-αυθεντία..

Τα αποτελέσματά της είναι θεαματικά και άκρως ενθαρρυντικά τόσο ως προς την αποτελεσματικότητα της θεραπείας όσο και προς τη μείωση της διάρκειας νοσηλείας. Πιο συγκεκριμένα: με ένα σύνολο 1127 εισαγωγών πέρυσι με μέσο όρο νοσηλείας 3 μερών, ο Παθολογικός Τομέας της Αθηναϊκής Mediclinic φέρνει τον ασθενή στην εποχή της Τεκμηριωμένης Ιατρικής. Η κάθε θεραπεία που εφαρμόζεται επεξηγείται στον ασθενή, γίνεται κοινωνός και μέτοχος σε αυτήν.

Στη νέα εποχή δίνουμε το στίγμα μας με έμφαση στο τομέα της πρόληψης, με επιστράτευση των τελευταίων τεχνολογιών στο τομέα της θεραπείας και διάγνωσης, με πιστή εφαρμογή των ιατρικών οδηγιών ( Clinical guidelines ) όπως διαμορφώνονται και εξελίσσονται διαρκώς στα μεγάλα κέντρα της Ευρώπης και Αμερικής. Το όφελος για τον ασθενή τεράστιο, αφού πλέον η θεραπεία δεν έγκειται στη σωρευμένη κλινική εμπειρία του εκάστοτε θεράποντα, που μπορεί να αφορά από λίγους δεκάδες μέχρι λίγους χιλιάδες ασθενών αλλά σε κλινικές μελέτες που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες . Στόχος μας η αντιμετώπιση του ασθενούς με τον βέλτιστο τρόπο, σύντομες αλλά αποτελεσματικές νοσηλείες, πρόληψη ώστε να αποφευχθούν νοσηλείες στο μέλλον. Άλλωστε, “κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν.”

Κλείστε online ραντεβού!

Φροντίστε άμεσα την υγεία σας! Κλείστε εύκολα ραντεβού με την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει, χωρίς καθυστερήσεις.

Online Ραντεβού

Τα Νέα μας
DXR1601_16_DiDi_C50_High_performance_room_fixed_table.jpg
Η Αθηναϊκή Mediclinic, την χρονική περίοδο 7 έως 20 Αυγούστου 2023, θα εγκαταστήσει το τελευταίας τεχνολογίας Ψηφιακό Ακτινογραφικό Σύστημα PHILIPS DigitalDiagnost C50.
apo-tis-ypodomes-ygeias-ths-interamerican-gia-thn-hmera-ths-gynaikas.jpg
Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
IMG_0552.JPG
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΑΛΟΕΙΔΟΥΣ-ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ

Χρήσιμα Άρθρα

MG_5530A.JPG

Λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή για τον καρκίνο του προστάτη στην Αθηναϊκή Mediclinic

O καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός μη-δερματικός καρκίνος στον άνδρα. Στις περιπτώσεις που η διάγνωση τεθεί στα αρχικά στάδια, η θεραπεία του καρκίνου του προστάτη είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Υπάρχουν πολλές θεραπευτικές λύσεις…

Περισσότερα
agkonas.jpg

Αρθροσκόπηση Αγκώνα

Κατά την αρθροσκόπηση εισάγουμε μιαμικρή κάμερα (αρθροσκόπιο) στην άρ-θρωση, μέσω μιας μικρής τομής (5 έως7 mm). Η κάμερα είναι συνδεδεμένη μεμια συσκευή καταγραφής (DVD). Χρησι-μοποιώντας το αρθροσκόπιο ελέγχεταιτο εσωτερικό της άρθρωσης…

Περισσότερα
endoflevia-thumb.jpg

Κέντρο εγχύσεων ενδοφλέβιων θεραπειών

Ζούμε σε μία εποχή ραγδαίων εξελίξεων στο χώρο της Ιατρικής. Μία από αυτές στο χώρο της Παθολογίας αποτελούν και οι πρωτοποριακές βιολογικές και άλλου είδους ενδοφλέβιες θεραπείες για μια τεράστια ποικιλία ρευματολογικών (ρευματοειδής…

Περισσότερα

Θα μας βρείτε:

Αττική

Πρόσβαση στην Αθηναϊκή Mediclinic

 

Μετρό 
Στάση Μέγαρο Μουσικής
Στάση Αμπελόκηποι

Δείτε αναλυτικά όλες τις μεθόδους πρόσβασης