Πληροφορίες για Ασθενείς

Πληροφορίες για τις διαδικασίες Εισαγωγής στην Κλινική

 • Προγραμματισμένη Εισαγωγή
 • Έκτακτη Εισαγωγή

 

Εισαγωγή Ασθενών

Κατά την προγραμματισμένη εισαγωγή σας πρέπει να έχετε μαζί σας:

 • Την αστυνομική σας ταυτότητα ή διαβατήριο
 • Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
 • Τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένου
 • Την Κάρτα Ασφάλισης ή οποιοδήποτε άλλο απαραίτητο στοιχείο προβλέπει η Ασφαλιστική σας Εταιρία. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να γνωρίζετε τη θέση νοσηλείας που δικαιούστε βάσει του συμβολαίου σας και να ενημερώσετε την Κλινική.
 • Το Εισιτήριο του Ασφαλιστικού Φορέα που ανήκετε, εφόσον το ταμείο σας συνεργάζεται με την Κλινική μας και πρόκειται να συμμετάσχει στο λογαριασμό νοσηλείας σας.
 • Την εντολή και τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού, καθώς και τα αντίγραφα από οποιαδήποτε ιατρική πληροφορία αφορά στη νοσηλεία σας π.χ. ακτινογραφίες, διαγνώσεις, αποτελέσματα εξετάσεων.

Σας ενημερώνουμε ότι κατά την εισαγωγή σας, θα σας ζητηθεί να καταβάλλετε προκαταβολή. Το ποσό της προκαταβολής διαμορφώνεται ανάλογα με την αναβάθμιση θέσης και σύμφωνα με την ενημέρωση που θα έχετε από το Γραφείο Κίνησης. Η προκαταβολή καταβάλλεται στο Ταμείο (Ισόγειο της Αθηναϊκής Mediclinic). Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας δεχόμαστε και πιστωτικές κάρτες.

Σε έκτακτη εισαγωγή απαιτούνται όλα τα παραπάνω, με τη διευκόλυνση λόγω του επείγοντος, να προσκομίζονται εντός 24 ωρών.

Παρακαλείστε να γνωρίζετε και να ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη φαρμακευτική αγωγή που τυχόν λαμβάνετε ή πήρατε κατά το τελευταίο τρίμηνο, καθώς και για τυχόν αλλεργίες που έχετε.

Σας συστήνουμε να φέρετε μαζί σας τα απαραίτητα είδη ένδυσης και τα προσωπικά σας είδη ατομικής υγιεινής.

Το προσωπικό του Γραφείου Κίνησης θα σας βοηθήσει στη συμπλήρωση όλων των απαραίτητων εντύπων, θα σας εξηγήσει τη διαδικασία εισαγωγής και μετά τη διευθέτηση της ασφαλιστικής σας κάλυψης (εφόσον υπάρχει), θα σας συνοδεύσει στο δωμάτιό σας.

Σας ενημερώνουμε ότι η Αθηναϊκή Mediclinic διαθέτει ασύρματη σύνδεση (Wi – Fi).

 

Επισκεπτήριο

Οι ώρες επισκεπτηρίου για τους ασθενείς της Κλινικής είναι 11:30π.μ. – 13:30μ.μ. και 17:30μ.μ. – 21:00μ.μ. καθημερινά.

 • Συνιστάται να αποφεύγεται η ταυτόχρονη παρουσία στο δωμάτιο άνω του ενός επισκέπτη για κάθε ασθενή τις ώρες του επισκεπτηρίου.
 • Μετά τις 21:00μ.μ. επιτρέπεται να παραμείνει στο δωμάτιο σας μόνο ο συνοδός που έχει πάρει άδεια να διανυκτερεύσει μαζί σας από την Προϊσταμένη Νοσηλευτικής.
 • Κατά τη διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης, των ιατρονοσηλευτικών πράξεων, σε περιπτώσεις ύπαρξης μέτρων προστασίας αλλά και κατά την ανάπαυση των ασθενών, δεν επιτρέπεται στο δωμάτιο η παρουσία συγγενών, επισκεπτών ή συνοδών (μπορούν να παραμένουν στο σαλόνι του ορόφου).
 • Παρακαλούμε ζητήστε από τους οικείους σας να μην σας επισκέπτονται σε περίπτωση που έχουν κρυολόγημα ή άλλη μεταδοτική ασθένεια.
 • Παρακαλείστε να ακολουθείτε τους κανόνες και τα μέτρα προφύλαξης που συνιστά η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων της Αθηναϊκής Mediclinic και σχετίζονται με την πρόληψη και τον έλεγχο των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στην Κλινική μας. Τα μέτρα προφύλαξης είναι αναρτημένα στους κύριους χώρους της κλινικής.
 • Το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά στους εσωτερικούς χώρους της Κλινικής.

 

Εξιτήρια

 • Τα εξιτήρια εκδίδονται πρωινές ώρες και παραλαμβάνονται από το Γραφείο Κίνησης. 

 

Διευθέτηση Οικονομικών Θεμάτων

Η Αθηναϊκή Mediclinic έχει συμβάσεις με τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία και συνεργάζεται με μεγάλο αριθμό ασφαλιστικών εταιριών.

Το προσωπικό του Γραφείου Κίνησης ή η Υπεύθυνη Ιδιωτικών Ασφαλειών μπορεί να σας δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες, έτσι ώστε με το σωστό συνδυασμό της χρήσης του δημόσιου ασφαλιστικού φορέα σας και της κάλυψης της ιδιωτικής ασφάλισής σας (εφόσον υπάρχει), να μπορεί να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν χαμηλή ή ακόμη και μηδενική συμμετοχή σας στα νοσήλια.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας σας μπορείτε να ενημερωθείτε από υπάλληλο του Λογιστηρίου Ασθενών για το λογαριασμό σας και τη συμμετοχή σας ανάλογα με το ασφαλιστικό ταμείο σας.

Την ημέρα εξόδου σας από την Κλινική, ο θεράπων ιατρός υπογράφει το εξιτήριο. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του εξιτηρίου, θα πρέπει να εξοφληθεί το υπόλοιπο του λογαριασμού σας.

Η εξόφληση του λογαριασμού σας μπορεί να γίνει με

 • Μετρητά (μέχρι € 500)
 • Πιστωτική Κάρτα
 • Κατάθεση σε τράπεζα
Τράπεζα Πειραιώς GR52 0171 8400 0068 4012 1684 403
Alpha Bank GR89 0140 3490 3490 0200 2000 403
Eurobank GR54 0260 0020 0006 6020 0347 411
Εθνική Τράπεζα GR71 0110 7210 0000 7215 450 2172

 

Για τις αμοιβές των θεραπόντων ιατρών παρακαλείστε όπως συνεννοηθείτε με τον ιατρό σας πριν την έκδοση του εξιτηρίου σας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να απευθύνεστε στο Λογιστήριο Ασθενών (τηλ. 210- 64 75 004 ή 210- 64 75 009).

Ιατρικό Αρχείο

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης του εξιτηρίου σας και τακτοποίησης των οικονομικών θεμάτων, έχετε τη δυνατότητα να παραλάβετε αντίγραφα του Ιατρικού σας Φακέλου, μετά από 4 εργάσιμες ημέρες και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Κλινική, υποβάλλοντας σχετική γραπτή αίτηση στο Ιατρικό Αρχείο.

Για την παραλαβή των Αντιγράφων του Ιατρικού Φακέλου απαιτείται η επίδειξη της ταυτότητάς σας.

Σε περίπτωση παραλαβής του φακέλου από άλλο άτομο απαιτείται εξουσιοδότηση επικυρωμένη από αρμόδια αρχή.

Το Ιατρικό Αρχείο της Αθηναϊκής Mediclinic λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08.00πμ. έως τις 16.00μμ. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 6475000.

 

Ωράριο λειτουργίας:

Γραφείο Κίνησης Ασθενών

Καθημερινά: 06:30 - 22:00

Λογιστήριο Ασθενών

Δευτέρα - Παρασκευή: 08:30 - 16:30

Σάββατο: 08:30 - 14:30

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 6475000

ΦΑΞ: 210 6475005

Κλείστε online ραντεβού!

Φροντίστε άμεσα την υγεία σας! Κλείστε εύκολα ραντεβού με την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει, χωρίς καθυστερήσεις.

Online Ραντεβού

Τα Νέα μας
news-11.jpg
Με παρουσία πολλών εργαζομένων και συνεργατών της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLINIC πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής του Πιστοποιητικού Διασφάλισης Ποιότητας και Ασφάλειας Υπηρεσιών Υγείας στις 12 Δεκεμβρίου.
news-9.jpg
Η γενική κλινική, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί μια σύγχρονη διαγνωστική, χειρουργική, θεραπευτική και νοσηλευτική μονάδα, "αιχμή του δόρατος" των ιδιόκτητων υποδομών της εταιρείας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα, καθώς και του εταιρικού δικτύου υγείας. Η INTERAMERICAN έχει επενδύσει σημαντικά ποσά κατά τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των λειτουργικών συστημάτων της κλινικής
news-2.jpg
Η Αθηναϊκή Mediclinic είναι μια πρωτοποριακή μονάδα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας, η οποία είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, βρίσκεται στη διάθεση των ασθενών της καθημερινά, 365ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο.

Χρήσιμα Άρθρα

medical-file-thumb.jpg

Ιατρική βασισμένη στην τεκμηρίωση

Είναι φανερό πως η ιατρική επιστήμη μεταλλάσσεται ραγδαία: νέες τεχνολογίες, νέα στοχευμένα φάρμακα, αποκρυπτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος και πολλά άλλα. To 1992 σε ένα Πανεπιστήμιο του Καναδά, μία ομάδα με επικεφαλής τον Gordon…

Περισσότερα
doctors-kid-thumb.jpg

Ιατρικές και Νοσηλευτικές Υπηρεσίες με επίκεντρο τον άνθρωπο

Έχοντας ως κοινό στόχο την άριστη φροντίδα και την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό αποτελούν τη θεραπευτική ομάδα της Αθηναϊκής Mediclinic. Με σεβασμό στις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία του…

Περισσότερα
doctor-woman-thumb.jpg

Tο πρωί στο νοσοκομείο, το απόγευμα στο σπίτι!

Η χειρουργική χωρίς νοσηλεία και διανυκτέρευση στο νοσοκομείο δεν είναι μια καινούρια θεωρία. Για αιώνες οι χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνταν εκτός νοσοκομείων. Η πρόοδος στις χειρουργικές τεχνικές και στα φάρμακα έδωσαν τη…

Περισσότερα

Θα μας βρείτε:

Αττική

Πρόσβαση στην Αθηναϊκή Mediclinic

 

Μετρό 
Στάση Μέγαρο Μουσικής
Στάση Αμπελόκηποι

Δείτε αναλυτικά όλες τις μεθόδους πρόσβασης