Κέντρο εγχύσεων ενδοφλέβιων θεραπειών

Ζούμε σε μία εποχή ραγδαίων εξελίξεων στο χώρο της Ιατρικής. Μία από αυτές στο χώρο της Παθολογίας αποτελούν και οι πρωτοποριακές βιολογικές και άλλου είδους ενδοφλέβιες θεραπείες για μια τεράστια ποικιλία ρευματολογικών (ρευματοειδής αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα), δερματολογικών (ψωρίαση κατά πλάκας), νευρολογικών (σκλήρυνση κατά πλάκας, περιφερικές νευροπάθειες), γαστρεντερολογικών (νόσος Crohn, ελκώδης κολίτιδα), αιματολογικών (σιδηροθεραπεία, θρομβοπενία) και άλλων νοσημάτων π.χ οστεοπόρωση.

Γεράσιμος Καρούσος
MD, MSc, MRCP (UK)
Ειδικός Παθολόγος - Διαβητολόγος
Διευθυντής Παθολογίας
Αθηναϊκής Mediclinic

Oι θεραπείες αυτές αποσκοπούν στη δραστική αντιμετώπιση της υποκείμενης νόσου με τις λιγότερες παρενέργειες για τον ασθενή. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή και αποτελεσματική χορήγηση των ειδικών αυτών θεραπειών, αποτελεί το εξειδικευμένο προσωπικό, ο κατάλληλος χώρος, η άρτια οργάνωση. Εξυπηρετώνταςτις ανάγκες αυτές, δημιουργήσαμε στην Αθηναϊκή Μediclinic ένα σύγχρονο κέντρο ενδοφλέβιων θεραπειών.

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με τη συνεχή επίβλεψη Ιατρού, πραγματοποιούνται σε εικοσιτετράωρη βάση, επτά μέρες την εβδομάδα ενδοφλέβιες εγχύσεις.

Τα πρωτόκολλα εγχύσεων που ακολουθούνται βασίζονται στα διεθνή βιβλιογραφικά δεδομένα και τηρείται μηδενική ανοχή (zero tolerance) ως προς την ορθή εφαρμογή τους. Η συνεννόηση με τον Ιατρό που συνταγογραφεί το σκεύασμα είναι δεδομένη, όπως και η συνεχής επικοινωνία για οποιαδήποτε διευκρίνηση. Κατ΄αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τη μεγαλύτερη ασφάλεια για τον ασθενή.

Η διαδικασία είναι απλή, ο ασθενής ή ο θεράπων Ιατρός του κλείνουν ραντεβού στο 2106475081, όπου κανονίζουν τη μέρα και την ώρα της έγχυσης. Ο ασθενής έρχεται στην κλινική με το προς έγχυση σκεύασμα, δίνει τα στοιχεία του στην Υποδοχή και ανεβαίνει στο Κέντρο Εγχύσεων, όπου ο Ιατρός του παίρνει το ιστορικό, ελέγχει αν έχει κάνει τον απαιτούμενο έλεγχο πριν την έγχυση (π.χ mantoux, νεφρική/ηπατική λειτουργία κ.τ.λ.), εξετάζει τον ασθενή για να πιστοποιήσει ότι είναι σε καλή γενική κατάσταση και αφού συμπληρώσει τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς, προβαίνει στην έγχυση.

Ο έλεγχος των πρωτοκόλλων και των χορηγούμενων σκευασμάτων γίνεται σε πολλαπλά επίπεδα (ιατρικό, νοσηλευτικό, τμήμα φαρμακολογίας) με αποτέλεσμα να αποτρέπονται επιπολαιότητες και κακοί χειρισμοί που θα οδηγήσουν σε αστοχία της χορηγούμενης αγωγής.

Με 1000 εγχύσεις μόνο την προηγούμενη χρονιά, με άριστη αξιολόγηση από τουςασθενείς μας, όπως αυτή αποτυπώνεταιστα ερωτηματολόγια που τους δίνονται από τα κέντρα συντονισμού των εγχύσεων, με ένα ολοένα αυξανόμενο δίκτυο Ιατρών που μας εμπιστεύονται να χορηγήσουμε τις ενδοφλέβιες θεραπείες στους ασθενείς τους, θεωρούμε ότι έχουμε πιάσει τον παλμό των εξελίξεων και προβάλλουμε ως ένα από τα λίγα αξιόπιστα κέντρα εγχύσεων.

Θα μας βρείτε:

Αττική

Πρόσβαση στην Αθηναϊκή Mediclinic

 

Μετρό 
Στάση Μέγαρο Μουσικής
Στάση Αμπελόκηποι

Δείτε αναλυτικά όλες τις μεθόδους πρόσβασης