ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ. ΣΑΛΑΜΕΤΗΣ

ΣΑΛΑΜΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.jpg

 

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚA ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Γεννήθηκα το 1957 στη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, τελείωσα το Γυμνάσιο ΙΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ και την ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ με βαθμό  « ΑΡΙΣΤΑ». Τον Μάρτιο 1982 έλαβα άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος, υπηρέτησα την στρατιωτική θητεία μου (1982-1984) και υπηρέτησα την υπηρεσία υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο Λειψών Ν. Δωδεκανήσου.

Από το 1985 έως το 1991 ασκήθηκα στην Παθολογία και στην Γαστρεντερολογία (έλαβα τίτλο ειδικότητας στην Γαστρεντερολογία) και το 1992 ανακηρύχθηκα Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, εκπονώντας διδακτορική διατριβή σε συνεργασία με την Β Πανεπιστημιακή Κλινική Παν/μίου Αθηνών (Ιπποκράτειο Νοσοκομείο – Δ/ντης Καθηγ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ).

Από το 1992 διατηρώ ιδιωτικό Γαστρεντερολογικό Ιατρείο στους ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ.

Εργάστηκα από το 1992 έως 2004 στην Ενδοσκοπική Μονάδα Παν/μίου Αθηνών στο ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ και απο το 2005 είμαι Διευθυντής του Ενδοσκοπικού τμήματος της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.

Επίσης έχω δουλέψει ως Γαστρεντερολόγος στο ΙΚΑ (1992-2001) και στο Ενδοσκοπικό Τμήμα του Ταμείου της Αγροτικής Τράπεζας (2006-2014).

ΟΜΙΛΙΕΣ

 • 1987:  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡ/ΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: Ανασκόπηση Crohn  κολίτιδας.
 • 1989:  ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Π.Γ.Ν.Α: Ανασκόπηση της συμμετοχής του πεπτικού συστήματος στην νόσο Αδαμαντιάδη – Behcet.
 • 1990: IATΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ – ΓΑΣΤΡ/ΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Π.Γ.Ν.Α.- ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: Διαγνωστική και Θεραπευτική Ενδοσκόπηση Ανωτέρου Πεπτικού Συστήματος.
 • 1993: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: Νοσηλευτική και τεχνιτή διατροφή- Τεχνητή διατροφή στις ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.
 • 1994: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Β ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΚΑΘ. Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ) - ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: oξεία παγκρεατίτιδα.
 • 1996: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ - ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ (Δ/ΝΤΡΙΑ ΚΑΘ. Φ. ΣΚΟΠΟΥΛΗ): Helicobacter pylori – κλινική σημασία και αντιμετώπιση.
 • 1997: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΑΣΤΡ/ΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: Πρόληψη και αντιμετώπιση κιρσορραγίας – πυλαία συμφορητική γαστροπάθεια .
 • 2003: ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ 22ο  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – Θέμα: Ιδιαιτερότητες και προβληματισμοί της Γαστρεντερολογίας στον ιδιωτικό τομέα.
 • 2004: ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΑΘΗΝΑ 2004. Θέμα: Eνδοσκοπήσεις χωρίς καταστολή  ή αναλγησία.    
 •  2010: 8η  ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΑΘΗΝΑ 2010. Θέμα: H χρήση της μεσαλαζίνης στην ήπια –  μέτρια ελκώδη κολίτιδα.
 •  2010: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ATHENS COLORECTAL GROUP. Θέμα: Αιτιοπαθογένεια δυσκοιλιότητας.
 •  2016:  10η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΕΓΕ Θέμα: Χρήση Βιο-ομοειδών στην Γαστρεντερολογία.

 

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

 • ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
 • ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΕΝΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
 • ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΠΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
 • THE NEW YORK ACADEMY OF SCIENCES
 • E.E.M.E. ΠΥΛΩΡΟΥ
 • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ – UEMS
 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΟΠΑΘΩΝ ΙΦΝΕ- ΕΛΛΑΔΟΣ
 • ΕΠΕΓΕ

 

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

 

 1. Συμβολή στην συγγραφή της μονογραφίας  «Ενδοσκοπική και ιστολογική προσέγγιση των κολίτιδων» των Χ.Α. Σπηλιάδη  και Χ.Α. Στεφανοπούλου – Σπηλιάδη,  Αθήνα 1991.
 2. Συμβολή στη συγγραφή της μονογραφίας «Ατλαντας Ενδοσκοπικής Παλίνδρομης χολαγγειο-παγκρεατογραφίας – ERCP» του Χ.Α. Σπηλιάδη, Αθήνα 1992.
 3. Συμβολή στη συγγραφή της διδακτορικής διατριβής του Ψυχιάτρου Δ. Σακκά (Επιμ. Α. Ψυχιατρικής Κλινικής Π.Γ.Ν.Α.) με θέμα: «Προσωπικότητα και οικογενειακές σχέσεις των ασθενών με ιδιοπαθή φλεγμονώδη νόσο του εντέρου»,  Αθήνα 1995.
 4. Συγγραφή, ανακοίνωση και παρουσίαση 30 επιστημονικών εργασιών σε ελληνικά – διεθνή περιοδικά Γαστρεντερολογίας και σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
 5. Συμμετοχή σε 20 επιστημονικά σεμινάρια και σε 30 συνέδρια ελληνικά και διεθνή.

 

Κλείστε online ραντεβού!

Φροντίστε άμεσα την υγεία σας! Κλείστε εύκολα ραντεβού με την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει, χωρίς καθυστερήσεις.

Online Ραντεβού

Τα Νέα μας
news-11.jpg
Με παρουσία πολλών εργαζομένων και συνεργατών της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLINIC πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής του Πιστοποιητικού Διασφάλισης Ποιότητας και Ασφάλειας Υπηρεσιών Υγείας στις 12 Δεκεμβρίου.
news-9.jpg
Η γενική κλινική, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί μια σύγχρονη διαγνωστική, χειρουργική, θεραπευτική και νοσηλευτική μονάδα, "αιχμή του δόρατος" των ιδιόκτητων υποδομών της εταιρείας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα, καθώς και του εταιρικού δικτύου υγείας. Η INTERAMERICAN έχει επενδύσει σημαντικά ποσά κατά τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των λειτουργικών συστημάτων της κλινικής
news-2.jpg
Η Αθηναϊκή Mediclinic είναι μια πρωτοποριακή μονάδα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας, η οποία είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, βρίσκεται στη διάθεση των ασθενών της καθημερινά, 365ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο.

Χρήσιμα Άρθρα

MG_5530A.JPG

Λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή για τον καρκίνο του προστάτη στην Αθηναϊκή Mediclinic

O καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός μη-δερματικός καρκίνος στον άνδρα. Στις περιπτώσεις που η διάγνωση τεθεί στα αρχικά στάδια, η θεραπεία του καρκίνου του προστάτη είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Υπάρχουν πολλές θεραπευτικές λύσεις…

Περισσότερα
endoflevia-thumb.jpg

Κέντρο εγχύσεων ενδοφλέβιων θεραπειών

Ζούμε σε μία εποχή ραγδαίων εξελίξεων στο χώρο της Ιατρικής. Μία από αυτές στο χώρο της Παθολογίας αποτελούν και οι πρωτοποριακές βιολογικές και άλλου είδους ενδοφλέβιες θεραπείες για μια τεράστια ποικιλία ρευματολογικών (ρευματοειδής…

Περισσότερα
pain-thumb.jpg

O οξύς μετεγχειρητικός πόνος και η αντιμετώπισή του

Αν και η έννοια του πόνου είναι γνωστή σε όλους μας εντούτοις τι σημαίνει ακριβώς είναι δύσκολο να καθοριστεί και αυτό γιατί ο πόνος αποτελεί ουσιαστικά μια προσωπική εμπειρία και όχι ένα «ερέθισμα-απάντηση» σύμπλεγμα.

Περισσότερα

Θα μας βρείτε:

Αττική

Πρόσβαση στην Αθηναϊκή Mediclinic

 

Μετρό 
Στάση Μέγαρο Μουσικής
Στάση Αμπελόκηποι

Δείτε αναλυτικά όλες τις μεθόδους πρόσβασης